Glazbeni sastav ‘Novo srce’


O sastavu ‘Novo srce’

novo srceSastav „Novo srce“ dio je molitvene zajednice „Novo srce“ iz Slavonskog Broda, a djeluje kao tim za slavljenje na tjednim molitvenim susretima i mjesečnim susretima klanjanja koje zajednica organizira na nivou grada i okolice. Molitvena zajednica djeluje na području grada od 1986. godine. Sastav se, u sklopu zajednice, okuplja ponedjeljkom u prostorijama župe „Svete obitelji“ Slavonski Brod, a probe, koje su ujedno i molitve, održavamo petkom.

Nastupamo najčešće u župama kamo nas pozovu u određenim prigoda¸nekad su to slavlja krizme, pričesti, mlade mise, župnoga klanjanja ili župnoga goda). Naša gostovanja su često urodila osnivanjem molitvenih zajednica u župama gdje smo nastupili. To se dijelom događa stoga jer naši nastupi najčešće nisu samo glazbenog karaktera. Ne propuštamo priliku posvjedočiti Gospodnja djela koja smo doživjeli u svom životu. Tu svakako ulazi činjenica da smo uglavnom obiteljski ljudi s brojnom djecom (jedna obitelj ima osmero, dvije sedmero, jedna petero, a dvije četvero). U svom hodu s Gospodinom svjedočimo divna čudesa Božja i nastojimo mnoge ohrabriti da budu otvoreni životu i imaju pouzdanja u Gospodina.

Rado se okupljamo zajedno da bismo pjesmom slavili Gospodina. U tim smo susretima iskusili snažnu Božju nazočnost koja nas je prožela i u nama stvorila istinsku strast za slavljenjem. Dobili smo upute kako da molimo, tako da smo, poslušavši savjet doživjeli prekrasna iskustva kad nam je Bog progovarao preko svoje riječi, preko vizija (pri tome ne mislim na vizije koje se vide tjelesnim očima, nego na vizije koje vidimo očima duha). Imali smo iskustvo da ‘čujemo’ zvukove neba, koje smo tada pretakali u nove pjesme. Shvatili smo da je taj izvor Božje prisutnosti u nama nepresušan i odlučili smo ga iskoristiti kako bi i drugi mogli preko nas dotaknuti tu Božju prisutnost u našim pjesmama. Gotovo su sve naše autorske pjesme nastale u molitvi, tako da im to daje jednu ‘težinu’, odnosno i odgovornost i snagu.

Budući da smo se u svom radu posvetili uglavnom molitveno-glazbenom stvaralaštvu, Gospodin nas je blagoslovio sa gotovo 50 novih autorskih pjesama. 2008. godine nastupili smo na Tonkafestu u Ogulinu s pjesmom „Mogu sve“ i osvojili nagradu izvođača, a nastupili smo i 2009. godine s pjesmom „Božji baštinik“. Moramo priznati da nam je malo teško uskladiti sve aktivnosti u timu s obiteljskim obvezama, pogotovo ako bismo se prijavljivali na razne festivale. Ipak smo do sada nastupili na festivalu „Stepinčeve note“ u Koprivnici, „Hodočašće u došašće“ u Pakracu i ponovo na „Tonkafestu“ u Ogulinu. U daljnjoj nam je pripremi i samostalni koncert u našem gradu, koji bi bio humanitarnog karaktera, kao i koncert na kojem bi nastupilo više bendova, također humanitarnog karaktera. Ovo su još uvijek daljnje pripreme, a sredstva su najčešće ta koja diktiraju tempo aktivnosti.

Komentari

komentara